20. februar på St Rita – Denslags kan bare drives ut ved bønn

20.februar på St Rita – EWTN Norge | 7. mandag i det alminnelige kirkeår

Herre, jeg setter min lit til din miskunn,
mitt hjerte fryder seg over din frelse.
Jeg vil synge for Herren, for han har gjort vel imot meg.

Allmektige Gud, hjelp oss til alltid å lytte til din sannhets ord, så vår tale og vår handling kan være etter din vilje. Ved vår Herre …

Evangelium Mark 9,14–29
På den tid steg Jesus ned fra fjellet og kom tilbake til disiplene sine, og fikk da se noen lovkyndige som sto der i heftig diskusjon med dem, og en stor mengde mennesker omkring. Med det samme folk fikk øye på ham, ble de overrasket, men løp ham så i møte og hilste ham. Han spurte da: «Hva er det dere strides om?» En mann i folkemengden svarte: «Mester, jeg tok gutten min med til deg; han er besatt av en ånd som gjør at han ikke kan snakke. Og hver gang den kommer over ham, kaster den ham til jorden, og han får fråde om munnen, skjærer tenner og blir stiv. Jeg bad disiplene dine drive den ut, men de maktet det ikke!» «Å, du vantro folk,» utbrøt Jesus, «hvor lenge skal jeg ennå være blant dere, hvor lenge skal jeg holde ut med dere? Før gutten til meg.» Så kom de med ham, og straks demonen fikk se Jesus, veltet den gutten overende i krampetrekninger, så han lå og rullet seg på marken, mens fråden stod ham om munnen. Da spør Jesus hans far: «Hvor lenge har han hatt det slik?» Han svarte: «Siden han var liten. Og ofte kaster ånden ham i ilden eller i vannet for å gjøre ende på ham. Ha medlidenhet med oss, og hjelp oss, hvis du kan!» «Hvis du kan,» svarte Jesus, «alt er mulig for den som tror.» Da brast det ut av faren: «Jeg tror, – kom du min vantro til hjelp!» Da nå Jesus så hvordan mengden begynte å stimle sammen, vendte han seg myndig til den vanhellige ånden og sa: «Du stumme og døve ånd, jeg befaler deg å fare ut av ham og herefter la ham i fred!» Da utstøtte demonen et skrik, rev og slet voldsomt i ham og fór ut. Men gutten lå i avmakt, så mange mente han var død. Da tok Jesus ham ved hånden og reiste ham opp.

Senere, da han kom hjem og disiplene hadde Jesus for seg selv, spurte de ham: «Hvorfor kunne ikke vi drive den ut?» Men han svarte: «Denslags kan bare drives ut ved bønn.»
(www.katolsk.no)

Vil du hjelpe andre mennesker med å vokse i troen og kjærlighet til Gud gjennom en gave til EWTN Norge – St Rita Radio? Trykk her for å støtte vårt arbeid

Dagens helgen:

Tidebønner (uke 3):


Nye program:

Vil du hjelpe andre mennesker med å vokse i troen og kjærlighet til Gud gjennom en gave til EWTN Norge – St Rita Radio?

Støtt oss månedlig eller med en engangsgave.

Støtt vårt arbeid

Relaterte artikler
spot_img

Tidebønner på St Rita Radio

Søndagsfrø med p. Rafal Ochojski MSF