Utgravningene av Siloa-dammen i Jerusalem blir tilgjengelig for publikum

Det arkeologiske utgravningsfeltet med Siloa-dammen i Jerusalem, stedet der Jesus helbredet den blinde mannen så han fikk synet tilbake, blir for første gang åpnet for publikum.

Israelske arkeologiske myndigheter annonserte starten på utgravningsprosessen som vil avdekke Siloa-dammen i si helhet. Besøkende vil kunne følge med på de ulike stadiene i utgravningsprosessen, og utgravningsfeltet vil bli en del av turistveien fra Davids by til Jerusalems vestre mur.

Ifølge Det gamle testamentet ble Siloa-dammen bygget under herredømmet til kong Hiskia (2 Kong 20,20).

Dammen er åstedet for et av de mest kjente miraklene Jesus utførte. Etter at han hadde smurt leire og spytt på øynene til en medfødt blind mann, ba han mannen vaske seg i Siloan-dammen. Mannen fikk synet tilbake (Joh 9,1-7).

I 1980 fant arkeologer de første indikasjonene på at dette berømte bibelske stedet befant seg utenfor de gamle bymurene i Jerusalem. De måtte vente til 2005 før dette ble offisielt bekreftet.

“Ifølge beregninger gikk Siloa-dammen gjennom flere stadier. På sitt største var den omtrent 5 ‘dunams’ (5 mål), og den var belagt med store heller, forteller en representant for de arkeologiske myndighetene. Utgravningene viser at den var 70 meter bred, og det var trapper på minst tre av sidene.

Jerusalems ordfører Moshe Lion, er full av lovord om prosjektet. «Siloa-dammen i Davids bys nasjonalpark i Jerusalem er et arkeologisk område av stor historisk, nasjonal og internasjonal betydning,» sier han.

Etter mange år i stor forventning, kan vi snart avdekke dette viktige området og gjøre det tilgjengelig for de millioner av besøkende som kommer til Jerusalem hvert år,» sa ordføreren.

Oversatt til norsk av Eli Åm

This story was first published by ACI Prensa, CNA’s Spanish-language news partner. It has been translated and adapted by CNA.

Relaterte artikler
spot_img

Tidebønner på St Rita Radio

Søndagsfrø med p. Rafal Ochojski MSF