Vitenskapen og oppstandelsen: Likkledet i Torino

Tidligere var de kristnes tro på Kristi oppstandelse basert på troen på evangeliene, kirkefedrene og kirken selv. Siden 1700-tallet har imidlertid den fremvoksende vitenskapelige rasjonalismen fått mange til å stille spørsmål ved denne hendelsen, noe som har ført til en søken etter vitenskapelige bevis. Midt i denne jakten er det én relikvie som skiller seg ut med sitt store mysterium og sin evne til å fascinere og forbløffe: Likkledet i Torino. Til tross for at relikvien har vært undersøkt i over hundre år, fortsetter den å vekke interesse og å utfordre manges skepsis.

Pater Maurizio Botta, prefekt ved St. Philip Neri-oratoriet i Roma, forklarer det slik: “Enten er oppstandelsen et historisk faktum, eller så har jeg kastet bort livet mitt på ingenting og brukt det til ingen nytte.”

Pater Maurizio er prest og har viet sitt liv til likkledet. Han forklarer hvorfor dette kanskje er den viktigste relikvien Kirken har.

“Alle sårene som beskrives i evangeliene,” sa pater Maurizio, “stemmer overens med dem vi finner på likkledet. Selv i dag, med alle eksperimentene de har gjort, vet man ikke hvordan det ble dannet. De har forsøkt tusen måter å forklare det på, men alle er kun teorier.” Den internasjonale interessen for likkledet begynte i 1898, etter at det først ble fotografert på oppdrag fra kong Umberto I av Italia.

I dag kan originalnegativene fra de første bildene sees på pavemuseet i Roma, et steinkast fra Peterskirken.

Bli bedre kjente med likkledet i denne episoden av Vaticano.


 

Relaterte artikler
spot_img

Tidebønner på St Rita Radio

Søndagsfrø med p. Rafal Ochojski MSF